Mednarodni kongres z naslovom »New Horizons in Cell and Tissue Engineering and Perinatal Derivatives / Nova obzorja v celičnem in tkivnem inženirstvu ter perinatalnih derivatih«

Z veseljem sporočamo, da bo od 19. do 20. septembra 2024 v Izoli potekal mednarodni kongres z naslovom »New Horizons in Cell and Tissue Engineering and Perinatal Derivatives / Nova obzorja v celičnem in tkivnem inženirstvu ter perinatalnih derivatih«, ki ga organizirata Društvo za celično in tkivno inženirstvo Slovenije (CTESS) in Mednarodno društvo za matične celice placente (IPLASS).

 

Veselimo se srečanja svetovnih strokovnjakov s področja celičnega in tkivnega inženirstva, celičnih terapij, placente in matičnih celic. Kongres bo omogočil krepitev sodelovanja med akademskimi raziskovalci, kliniki in strokovnjaki iz industrije tako v Sloveniji kot v mednarodnem prostoru.

 

Na konferenci bodo potekali številni zanimivi dogodki, vključno s plenarni in vabljenimi predavanji. Med ključnimi govorniki sta tudi prof. dr.Toshio Miki z Medicinske fakultete Univerze Nihon na Japonskem in dr. Naomi McGovern z Univerze Cambridge v Združenem kraljestvu. Na konferenci bo potekala okroga miza na temo »Preteklost, sedanjost in prihodnost regenerativne medicine«, kjer bodo govorniki delili svoje strokovno znanje in izkušnje s področja bazičnih in kliničnih raziskav.

 

Vse podrobnosti o programu in drugih informacijah lahko najdete v knjigi povzetkov, ki je zdaj na voljo na spletni strani konference.

S spoštovanjem in lepimi pozdravi,

Mateja Erdani Kreft

ctess.png