Študentje UL MF že tretjič zapored osvojili prvo mesto na mednarodni anatomski olimpijadi International Anatomy Olympiad 2024

23. in 24. avgusta 2024 je na Medicinski fakulteti v Tartuju (Estonija) že šesto leto zapored potekala mednarodna olimpijada iz znanja anatomije in histologije – International Anatomy Olympiad 2024. Olimpijade so se udeležili tudi trije študentje Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Ekipo pod mentorstvom asist. Luka Pušnika so sestavljali trije študentje drugega letnika Maks Matej Cuzak, Tisa Tavčar Gerlovič in Vid Dović.

slika.jpg

 

Tekmovanje je potekalo v dveh delih – najprej so se študentje pomerili v teoretičnem znanju anatomije, nato pa je sledilo šest polnih ur praktičnih nalog, ki so zahtevale povezavo bazičnega znanja anatomije in histologije s kliničnimi primeri. Študentje so se preizkusili v desetih praktičnih nalogah z različnih področij, vse od arheoloških izkopavanj kosti narta do prepoznave podrobnih struktur na kadavrskih preparatih. Ekipa naših študentov je med vsemi ekipami dosegla največje število točk in tako osvojila prvo mesto.

Za izjemen uspeh na mednarodni ravni ekipi iskreno čestitamo.