Centralna medicinska knjižnica

DiKUL: hitro iskanje biomedicinskih informacij za raziskovalno in strokovno delo

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) vključuje elektronske vire CMK in drugih knjižnic UL v portal, ki s pomočjo novega naprednega iskalnika, imenovanega orodje za odkrivanje informacij, omogoča hitro in prijazno iskanje po več informacijskih virih hkrati. DiKUL je namenjen predvsem študentom, predavateljem in raziskovalcem na Univerzi v Ljubljani.

Program tečaja:

  • Prikaz enostavnega in hitrega iskanja v DiKUL ter uporaba filtrov
  • Prikaz izvoza referenc in urejanje osebne mape
  • Prikaz zgodovine iskanja in nastavitve obveščanja o novih vsebinah
  • Ogled kataloga informacijskih virov UL, s poudarkom na ogledu informacijskih virov ponudnika EBSCO (Cinahl, Dentistry and oral science sources), ki uporabljajo enako platformo kot DiKUL.
  • Ogled kataloga elektronskih gradiv UL

Cilj tečaja:
Spoznali boste portal Dikul in informacijske vire ponudnika EBSCO ter se naučili njihove uporabe. Predznanje za udeležbo na tečaju ni potrebno. Tečaj je namenjen študentom in zaposlenim na UL, vabljeni pa so tudi vsi drugi uporabniki, ki jih to področje zanima.

Tečaj vodi: Vesna Cafuta, CMK

Datum tečaja: četrtek, 28. 11. 2019, 9.00-11.00

Lokacija: Centralna medicinska knjižnica, Vrazov trg 2, 1. nadstropje, učilnica nasproti stenske televizije.

Število udeležencev je omejeno.

Prijavite se: prek spletne prijavnice ali elektronskega naslova tecajicmk(at)mf.uni-lj.si najkasneje 2 dni pred pričetkom tečaja. Tečaji bodo organizirani za najmanj 4 udeležence. 

Cena tečaja: tečaj je za študente UL in člane CMK s celoletno članarino brezplačen, za ostale 25,10 €. Redni tečaji so za študente UL in člane CMK s celoletno članarino brezplačni.