Centralna medicinska knjižnica

DiKUL - hitro iskanje biomedicinskih informacij za raziskovalno in strokovno delo

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) vključuje elektronske vire CMK in drugih knjižnic UL v portal, ki s pomočjo novega naprednega iskalnika, imenovanega orodje za odkrivanje informacij, omogoča hitro in prijazno iskanje po več informacijskih virih hkrati. DiKUL je namenjen predvsem študentom, predavateljem in raziskovalcem na Univerzi v Ljubljani.


Program tečaja:

  • Prikaz enostavnega in hitrega iskanja v DiKUL ter uporaba filtrov
  • Ogled kataloga informacijskih virov UL
  • Ogled kataloga elektronskih gradiv UL

 

Cilj tečaja:
Spoznali boste osnovne informacije o portalu Dikul in se seznanili z enostavnim iskanjem. Predznanje za udeležbo na tečaju ni potrebno. Tečaj je namenjen študentom in zaposlenim na UL, ki imajo dostop do vira, vabljeni pa so tudi vsi drugi uporabniki, ki jih to področje zanima.

Namen E-izobraževanja je krajša predstavitev iskalnika DiKUL. Za bolj poglobljeno predstavitev z obilico praktičnega dela Vam svetujemo udeležbo na klasičnem tečaju v prostorih CMK.


Tečaj vodi: Vesna Cafuta, CMK

Datum tečaja: /

Število udeležencev je neomejeno.

Prijavite se: prek spletne prijavnice ali elektronskega naslova tecajicmk(at)mf.uni-lj.si najkasneje 2 dni pred pričetkom tečaja.

Cena tečaja: tečaj je brezplačen.

Tečaj poteka preko spletne konference, spremljate ga z vašega osebnega računalnika, kjer so na voljo slušalke oz. zvočniki. Za spletno konferenco potrebujete računalnik s spletnim brskalnikom in vtičnikom Flash. Priporočamo Google Chrome, deluje pa tudi z MozillaFirefox ali Microsoft Internet Explorer 9 (ali novejše).

Navodila za priključitev v konferenco:

  • Odprite povezavo za predstavitev konference: https://vox.arnes.si/mf_uni-lj_si-dikul/
  • Spletna povezava bo aktivna pol ure pred začetkom predavanja. V tem času bomo odpravljali morebitne težave. Priporočamo uporabo slušalk.
  • Na spletni strani https://vox.arnes.si/common/help/en/support/meeting_test.htm  preverite, ali je vaš PC pripravljen za uporabo spletnih konferenc.
  • Če test sporoči, da manjka vtičnik "AdobeConnect", ga namestite s klikom na gumb "InstallAdd-in". Sledite navodilom namestitve vtičnika.
  • Ko boste odprli spletno povezavo tečaja, se vam bo prikazalo prijavno okno. Na levi strani je več opcij za prijavo - vi izberite "Enter as a Guest" s klikom na krogec pred opcijo. V polje "Name" vnesite svoje ime in z miško kliknite na gumb "Enter Room". Napišite svoje pravo ime in priimek, saj bomo dostop omogočili le vnaprej potrjenim tečajnikom.
  • Naslednji zaslon vas obvesti o možnosti snemanja predavanja. Z miško kliknite na gumb "OK".
  • Naslednji zaslon vam pokaže spletni tečaj. Poskrbite, da so vaše slušalke ali zvočniki vklopljeni in si nastavite jakost zvoka za udobno poslušanje predavanj