Centralna medicinska knjižnica

Mendeley - orodje za urejanje referenc in medsebojno povezovanje

Kako si lahko olajšam urejanje lastne zbirke člankov in citiranje? Kako lahko poiščem stik z drugimi raziskovalci? Kako lahko povečam odmevnost svojih raziskav? Z odgovori na ta in podobna vprašanja se boste seznanili na tečaju Mendeley - orodje za urejanje referenc in medsebojno povezovanje, ki bo potekal v obliki praktičnega dela.


Program tečaja:

  • Ustvarjanje lastnega osebnega računa (profila)
  • Predstavitev različic programa (spletna in namizna aplikacija)
  • Prikaz uvoza referenc/navedb/PDF iz bibliografskih baz
  • Izdelava bibliografije in prikaz vnašanja citatov v programu Microsoft Word
  • Nalaganje in organiziranje PDF člankov, ki so že na Vašem računalniku
  • Povezava z drugimi raziskovalci, uporabniki programa Mendeley

 

Cilj tečaja:

Spoznali boste orodje za upravljanje referenc Mendeley in se naučili njegove uporabe.

Predznanje za udeležbo na tečaju ni potrebno. Tečaj je namenjen predvsem raziskovalcem, vabljeni pa so tudi vsi ostali uporabniki, ki jih to področje zanima.

 

Tečaj vodi: Vesna Cafuta, CMK

Datum tečaja: četrtek, 7. 11. 2019, 9:00 - 11:00

Lokacija: Centralna medicinska knjižnica, Vrazov trg 2, 1. nadstropje, učilnica nasproti stenske televizije.

Število udeležencev je omejeno.

Prijavite se: prek spletne prijavnice ali elektronskega naslova tecajicmk(at)mf.uni-lj.si najkasneje 2 dni pred pričetkom tečaja. Tečaji bodo organizirani za najmanj 4 udeležence.

Dodatne zahteve: Vsak udeleženec bo imel v času tečaja na voljo računalnik z nameščenim programom Mendeley. Udeleženci lahko prinesejo svoje prenosne računalnike, na katerih pa naj imajo predhodno že nameščen program. Udeležence opozarjamo, da Mendeley še ne podpira verzije MS Office 365, zato vtičnika za Word ni mogoče namestiti. Več o tem na: https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/msoffice_word-mso_win10-mso_2016/fail-to-install-mendeley-word-plugin/580c0cb0-b189-4ac5-8a8b-59f05eb89435

Cena tečaja: tečaj je za študente UL in člane CMK s celoletno članarino brezplačen, za ostale 25,10 €. Redni tečaji so za študente UL in člane CMK s celoletno članarino brezplačni.